BİNGÖL / GENÇ - İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

YENİŞEHİR MAH. 252 SK. NO: 7 GENÇ / BİNGÖL
Vizyon
Türk Milli Eğitim genel amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda, Atatürk İlke ve İnkılaplarını ve Milli Değerlerini özümseyen, görev ve sorumluluklarının bilincinde, etik değerlere sahip, demokratik, eşitlikçi, özgür ve bilimsel düşünebilen, değişen şartlara uyum sağlayabilen, üretken, çevresi ile iletişim kurabilen, her durumda ekip çalışması yapabilen, öz güveni yüksek, mesleki bilgi ve beceri düzeyi ile en çok tercih edebilen lider sağlık personeli yetiştirmek.
Misyon
İlçemizde, çağın değişim ve gelişimini takip eden ve uygulayan, dünya standartlarında çalışabilecek sağlık çalışanı yetiştirmek
Ulaşım
Okulumuz ilçemizin çoğu yerinden yürüme mesafesindedir. Ayrıca ilçe halk otobüsleri de bulunmaktadır.
Okula ait servis hizmeti yoktur.
İlçe Merkezidir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Genç İlçe Merkezine 10-15 dk. yürüme mesafesindedir. Bingöl il Merkezine 21 km uzaklıktadır. İlçe ve İl arasında kısa aralıklarla karşılıklı minibüsler hareket etmektedir.
9.Sınıf = 68
Sportif Etkinlikler
2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında ilçe genelinde yapılan futbol turnuvasında ilçe 3.lüğü 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında ilçe genelinde futbol turnuvasında 9.sınıflar ilçe 1.liği · 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı ilçe genelinde yapılan futbol turnuvasında 10.sınıflar ilçe 2.liği · 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında ilçe genelinde yapılan voleybol turnuvasında ilçe 2.liği · 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında il genelinde yapılan masa tenisi turnuvasında yıldızlar grubu il birincili 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında düzenlenen futbol turnuvasında 9.sınıflar bazında ilçe 1.inciliği, 10.sınıflar bazında ilçe 2.nciliği · 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında masa tenisi müsabakasında ilçe 2.nciliği · 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında voleybol müsabakasında ilçe 2.nciliği 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında Okul Sporları Liseler Arası Futsal Turnuvası İl İkinciliği, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında Genç Kaymakamlığı ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü tarafından ortak hazırlanan "Spora Geç Kalma Genç Kal" projesi kapsamında futbol turnuvasında ilçe birinciliği, 2021-2022 yılında Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün düzenlediği hentbol turnuvasında okulumuz erkekler hentbol takımı il şampiyonu olmuştur, kız öğrencilerimiz de İl 2. si olmuşlardır.
Bilimsel Etkinlikler
Okul Rehber Öğretmenimiz tarafından 27/04/2019 tarihinde velilerimize istismar ve bağımlılık ile ilgili seminer düzenlendi. 2019 yılında Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KUSİ) grubu, okulumuz 11. sınıf öğrencilerinden Fatmanur HİŞAN´ın hazırladığı "Doğal İndikatör", "Anti fugal, Anti viral, Anti bakteriyel Kumaş Üretimi", "Deride Renk Değişimi" projelerini incelemek üzere okulumuza ziyarette bulundular. 15 Mayıs Çarşamba günü yapılan sunuma Fırat Kalkınma Ajansı il Koordinatörü İsa TELİMEN, Kosgeb İl Müdürü Naci ÖZDEMİR, KUSİ il temsilcisi Öğrt. Görevlisi Üsame DEMİR, Bingöl Üniversitesi Kimya Bölüm Başkanı Öğrt. Görevlisi Sinan BAYINDIR, Bilim Sanayi ve Ticaret İl Müdürü M. Mesut İLHAN ve Genç İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi DİNLER katılmıştır. Genç İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları tarafından okulumuz öğrencilerine 10/09/2019 tarihinde ilk yardım ve ağız diş sağlığı eğitimi verildi. ´´Evde Rehberim Yanımda´´ projesi kapsamında 11/12/2020 tarihinde saat:20.00 de Okul Rehber Öğretmenimiz Aslı hanım tarafından ´´ Pandemi koşullarında psikolojik sağlamlığın korunması´´ adlı seminer velilerimizin katılımıyla toplu etkinlik olarak gerçekleştirilmiştir. Okulumuzda 07/09/2020-09/09/2020 tarihleri arasında toplamda 8 saat olmak üzere hijyen eğitimi verilmiştir. 08/11/2021 tarihinde Genç İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından, okulumuzda öğretmenlerimize ve 12. sınıf öğrencilerimize organ bağışı hakkında bilgilendirme semineri yapılmıştır. 02/10/2021 tarihinde okul rehber öğretmenimiz Aslı ACIBUCU tarafından öğretmenlerimize ve öğrenci velilerimize teknoloji bağımlılığı konusunda seminer verilmiştir.
Proje Çalışmaları
1) 365 Günde Güzel Ahlak Projesi 2) Gönülden Gönüle Elden Ele Projesi 3) Sessiz Dostlar Projesi 4) Sorumluluk Bende Projesi 5) Huzurlu Kalpler Projesi 6) Genç Yeşilleniyor Projesi "Kardeş Okul Projesi" kapsamında Direkli İlkokulu ve Direkli Yedievler İlkokulu´na ziyarette bulunduk. Kardeş okullarımızdaki öğrencilerimize hediye paketleri hazırladık, okul ve öğrenci ihtiyaçları için okulumuz öğrenci ve öğretmenlerinin katkılarıyla temin ettiğimiz kitap,kırtasiye ve temizlik malzemelerini teslim ettik. "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesi de devam eden projelerimizdendir. 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında projelerimizden "Gönülden Gönüle Elden Ele Projesi" 1 İlçe 44 Okul 44 Proje kapsamında 1. seçilerek jüri özel ödülü olan Avusturya´ya yurtdışı gezisine gitmeye hak kazanmıştır. "Sessiz Dostlar Projesi" de yedek listede 1. seçilmiştir. 12. Sınıf öğrencimiz Fatmanur HİŞAN´ın "Doğal İndikatör", "Deride Renk Değişimi" "Anti fugal, Anti viral, Anti bakteriyel Kumaş Üretimi" projelerine patent alma konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Çekya ve İtalya´ya 2019-1-TR01-KA102-069934 numaralı ve "Alzheimer Hasta Bakım Stajı " toplamda 3 idareci ve 3 öğretmenimiz ile birlikte 27 öğrencimiz katılmıştır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2015 yılında Almanya'ya ve Polonya'ya, 2020 yılında da Alzheimer hasta bakım stajı kapsamında Çekya (Prag) ve İtalya' ya (Molise) yapılan Erasmus projesine öğrenci ve öğretmenlerimiz katılmışlardır.